Hraničná polícia zadržala na východnej hranici 22 migrantov

28.10.2010 Prešov

Sobrance 28. októbra (TASR) - Na slovensko-ukrajinskom pohraničí zadržali príslušníci hraničnej polície v stredu 27. októbra 22 nelegálnych migrantov.
Medzi zadržanými osobami sú štátni príslušníci Moldavska, Afganistanu, Bangladéša, Iránu a Somálska.
Hliadka Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) zadržala dvoch štátnych príslušníkov Moldavska asi o 6.10 h v obci Ubľa (okres Snina). \"Po potvrdení narušenia štátnej hranice z Ukrajiny do SR príslušníkmi ukrajinskej Štátnej pohraničnej služby boli osoby v rámci readmisie vrátené na územie Ukrajiny, \" informovala Agnesa Kopernická z Riaditeľstva Hraničnej polície v Sobranciach. Dodala, že k zadržaniu ďalšej osoby došlo na ceste medzi obcami Priekopa a Vojnatina (okres Sobrance) o 13.00 h. \"Previerkou cudzinca v informačných systémoch sa zistilo, že nerešpektoval súdne vyhostenie Okresného súdu v Michalovciach a na území SR sa zdržiaval neoprávnene. Prípad realizuje poverený príslušník Mobilnej zásahovej jednotky pre podozrenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia, \" poznamenala Kopernická.
Príslušníci OHK PZ Podhoroď následne zadržali krátko po 14.00 h v lesnom poraste katastrálneho územia obce Inovce (okres Sobrance) šiestich štátnych príslušníkov Afganistanu, jednu osobu z Bangladéša a jedného Iránčana. \"Cudzinci sú umiestnení na oddelení OHK, dnes je naplánovaná v súvislosti s ich zadržaním hraničná schôdzka s príslušníkmi Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny, \" doplnila Kopernická.
K poslednému zaisteniu migrantov došlo v stredu asi o 16.30 hodine v lesnom poraste v blízkosti obce Príslop (okres Snina). OHK PZ Topoľa a OHK PZ Zboj zadržali troch neplnoletých Somálčanov, piatich neplnoletých Afgancov a troch Ukrajincov. \"Vzhľadom na skutočnosť, že muži ukrajinskej národnosti sú podozriví zo zločinu prevádzačstva, prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Cudzinci sú umiestnení na OHK PZ Topoľa do ďalšieho rozhodnutia, \" uzavrela Kopernická.
 

Vyberte región